Ondernemers in transport

Hulp voor transportbranche

Werkt u in de transportbranche? Dan loopt u wellicht tegen een aantal zaken aan. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een eurovergunning, bepaalde managementovereenkomsten of contracten voor chauffeurs die op zzp-basis werken. Pengelens Advies & Consultancy kan u bij al dit soort zaken helpen.

Hulp bij NIWO aanvraag

Bent u ondernemer in de transportbranche en vervoert u tegen betaling goederen? In dat geval moet u in het bezit zijn van een Eurovergunning. Een dergelijke aanvraag kunnen wij voor u regelen bij NIWO; de Nationale en Internationale Wegvervoer organisatie. Deze Eurovergunning geldt voor binnenlands en internationaal vervoer en is dé ondernemersvergunning. Deze vergunning geldt voornamelijk voor voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kg. Ook als u in Nederland een transportbedrijf gaat starten, dan is een NIWO-vergunning verplicht.

Hulp bij managementovereenkomst

Ook kan Pengelens Advies & Consultancy u helpen bij het opstellen van een managementovereenkomst. Als ondernemer in de transportbranche hebt u met veel partijen te maken. Denk aan charters die voor u rijden of de chauffeurs die als zzp-er werken. Met een managementovereenkomst gaat u een duidelijke afspraak met andere partijen aan. Zij hoeven bij u niet op de loonlijst en u hoeft als opdrachtgever geen loonheffingen in te houden en te betalen.

Transportverzekeringen met samenwerkende partners

Wilt u advies op het gebied van transportverzekeringen? Een goed idee. Als er iets mis is met de goederen die u vervoert, is het niet vanzelfsprekend dat u aansprakelijk bent. Een transportverzekering is dan een must. Bij schade aan de vervoerde goederen of bij diefstal, ben u met een transportverzekering zeker van uw zaak. Ook dekt een transportverzekering schade bij het laden of lossen.

Oprichten van een BV

Wist u dat u met een besloten vennootschap (BV) amper privé risico oploopt voor mogelijke bedrijfsschulden? Als u wilt overstappen naar een BV, dan kunnen wij u daarin helpen. Wij werken samen met een gerenommeerde notaris die de notariële akte en de statuten opstelt. Ook zorgt de notaris voor inschrijving van de BV bij de Kamer van Koophandel.

Uiteenlopende andere adviezen

Ook kan Pengelens Advies & Consultancy financial lease voor u regelen. Zelfs het maken en installeren van uw website of het opstarten van software systemen kunnen wij voor u in orde maken. Kortom; voor het totale pakket bent u bij ons aan het juiste adres!

MEER WETEN? Neem gerust contact op. Wilt u vrijblijvend kennismaken met Pengelens, samen een kop koffie drinken. Concreet eens doorpraten? Laat het ons weten!
Neem vrijblijvend contact met ons op via 085 210 24 31 of stuur een e-mail naar info@pengelens.nl.

Mijlweg 9-22, 4131 PJ Vianen

info@pengelens.nl

085 210 24 31

Y

KvK: 81867670

Y

BTW: NL862250365B01

Y

Beconnummer: 745893

Algemene Voorwaarden
Disclaimer
Privacy Reglement
Ons werkgebied

Copyright 2022 Pengelens Advies & Consultancy - Is een onderdeel van Vellykket Holding B.V. - Alle Rechten voorbehouden