Hulp bij contracten

Arbeidsovereenkomst opstellen

Wellicht dat u een familielid of kennis in dienst wilt nemen. Ondank dat dit een ‘vriendendienst’ is en mondeling is overeengekomen, is het tóch verstandig om een arbeidscontract op te stellen. Pengelens Advies & Consultancy kan u helpen bij het opstellen van een dergelijke arbeidsovereenkomst. Zo weten beide partijen welke voorwaarden er zijn afgesproken en staat het in ieder geval zwart op wit. Zo kan er geen misverstand ontstaan over bijvoorbeeld uren, specifieke werkdagen en werktijden. Een arbeidsovereenkomst heeft bovendien juridische grondslag.

Managementovereenkomst opstellen

Ook biedt Pengelens Advies & Consultancy ondersteuning bij het opstellen van een managementovereenkomst. U als opdrachtgever verbindt zich in dat geval aan de andere partij, de opdrachtnemer. Een managementoverkomst kunt u op veel manieren toepassen. Denk onder andere aan het inhuren van een interim manager bij een project, afspraken die u maakt met een zzp-er of met een consultant. Alles wat op schrift staat, heeft bewijskracht.

Aandeelhoudersovereenkomst opstellen

Werkt u veel samen met besloten vennootschappen (BV)? in dat geval is het goed om te weten dat men een managementovereenkomst voor een directeur grootaandeelhouder (DGA), een andere bestuurder of manager, ook wel aandeelhoudersovereenkomst noemt. De opdrachtnemer kunt u beschouwen als een zelfstandig ondernemer. In een dergelijke overeenkomst is het goed om een uurtarief op te nemen dat u afspreekt en welk werk de persoon in kwestie voor u gaat doen. Daarom heeft hij geen recht op ontslagbescherming.

Samenwerkingsovereenkomst opstellen

Met wat voor samenwerking u ook in zee gaat; het is goed om samen de zaken te regelen en op schrijft te stellen. Bij een algemene samenwerkingsovereenkomst staat Pengelens Advies & Consultancy u bij. Alle afspraken rondom een samenwerking kunt u erin opnemen, zodat er nooit misverstanden ontstaan. Denk hierbij aan het doel van de samenwerking, de rol- en taakverdeling en aansprakelijkheid.

Vervoersovereenkomst opstellen

Werkt u in de transportbranche en vervoert u goederen? Denk er dan over om met uw opdrachtnemers een vervoersovereenkomst op te stellen. Ook hierin weet Pengelens Advies & Consultancy de juiste wegen te bewandelen. U als vervoerder verbindt u met een vervoersovereenkomst aan de andere partij. Ook kunt u ervoor kiezen om een derde partij in de vervoersovereenkomst op te nemen. Dit heet dan de onder-vervoerder. U als feitelijke vervoerder geldt dan als vervoerder op de papieren vervoersovereenkomst.

MEER WETEN? Neem gerust contact op. Wilt u vrijblijvend kennismaken met Pengelens, samen een kop koffie drinken. Concreet eens doorpraten? Laat het ons weten!
Neem vrijblijvend contact met ons op via 085 210 24 31 of stuur een e-mail naar info@pengelens.nl.

Mijlweg 9-22, 4131 PJ Vianen

info@pengelens.nl

085 210 24 31

Y

KvK: 81867670

Y

BTW: NL862250365B01

Y

Beconnummer: 745893

Algemene Voorwaarden
Disclaimer
Privacy Reglement
Ons werkgebied

Copyright 2022 Pengelens Advies & Consultancy - Is een onderdeel van Vellykket Holding B.V. - Alle Rechten voorbehouden