Ambtshalve of onterechte belastingaanslagen

Ambtshalve of onterechte belastingaanslagen

Als u bedrijfsmatig helemaal geen aangifte indient voor inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting, dan zal de Belasting het te betalen belastingbedrag gaan schatten. Vervolgens leggen zij dan een ambtshalve aanslag op en een eventuele verzuimboete. Die kan flink oplopen. Datzelfde kan de Belastingdienst doen voor het niet indienen van btw-aangifte en loonheffingen. In dat geval heet het een naheffingsaanslag.

Snelle actie

Mocht u een ambtshalve of onterechte belastingaanslag hebben ontvangen, dan is het zaak om snel in actie te komen. Op dat vlak kan Pengelens u prima helpen en ondersteunen. Wij zorgen ervoor dat de juiste informatie bij de Belastingdienst terechtkomt. Ook kunnen wij een bezwaarprocedure opstarten en ‘correctie aangiften’ verzorgen.

Bezwaarschrift

Hoe sneller een bezwaarschrift door u wordt ingediend hoe beter. Wij helpen u hierbij of voeren het voor u uit. Ook kunnen wij een schriftelijk verzoek indienen bij de Belastingdienst voor ambtshalve vermindering. Daarin staan onder andere de redenen van het verzoek.

Termijnen

Wist u trouwens dat het in het algemeen mogelijk is om tot 5 jaar na afloop van het belastingjaar een verzoek in te dienen, om de belastingaanslag ambtshalve te verlagen? Dat geldt zowel voor inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonheffing als voor btw.

MEER WETEN? Neem gerust contact op. Wilt u vrijblijvend kennismaken met Pengelens, samen een kop koffie drinken. Concreet eens doorpraten? Laat het ons weten!
Neem vrijblijvend contact met ons op via 085 210 24 31 of stuur een e-mail naar info@pengelens.nl.

Mijlweg 9-22, 4131 PJ Vianen

info@pengelens.nl

085 210 24 31

Y

KvK: 81867670

Y

BTW: NL862250365B01

Y

Beconnummer: 745893

Algemene Voorwaarden
Disclaimer
Privacy Reglement
Ons werkgebied

Copyright 2022 Pengelens Advies & Consultancy - Is een onderdeel van Vellykket Holding B.V. - Alle Rechten voorbehouden